Странна поръчка обяви Министерството на вътрешните работи вчера -  за

...
Странна поръчка обяви Министерството на вътрешните работи вчера -  за
Коментари Харесай

MВР дава 10 млн. лева за изграждане на инфраструктурни райони с мултифункционално предназначение

Странна поръчка разгласи Министерството на вътрешните работи през вчерашния ден -  за създаване на инфраструктурни региони с мултифункционално предопределение.
Тя ще се извършва на инженеринг. Тоест, изпълнителят би трябвало да проектира и построи изискваните от него връзки и уреди, ведно с авторския контрол. Прогнозната й стойност е 10 млн. лева с Данък добавена стойност.
Какво се крие зад това завоалирано название обаче не излиза наяве най-малко към този момент. В уеб страницата на МВР са оповестени единствено решението за разкриване на процедурата и обявлението за нея. Напълно липсва техническата документи, което е в прорез със Закона за публичните поръчки .

Публикуваната документи би трябвало съдържа механически спецификации, капиталови и други планове, методика за установяване на комплексната оценка, мостри на документи и инструкции за попълването им, а по този начин също план на контракт.
На процедура процедурата за странното нещо „ създаване на инфраструктурни региони с мултифункционално предопределение “ е стартирана. Срокът за приемане на офертите тече (до 10-ти януари), само че в ущърб на евентуалните претенденти. Това е по този начин, тъй като те не биха могли да приготвят офертите си при липса на гореспоменатите бумаги.  
А инфраструктурните региони с мултифункционално предопределение ще са в градовете Елхово и Любимец, разграничени в две обособени позиции.
За Елхово да вземем за пример плануванаъа за задачата повърхност е 27 декара – близо 4 футболни стадиони по стандартите на ФИФА. Тя се намира на ул. Морава “ №1 и е част от региона на РДГП в Елхово - терен с обща повърхност над 140 декара.

Преди към девет месеца за същия терен бе стартирана процедура по създаване на площадки за разполагане на 241 контейнера за настаняване на бежанци.  

Сега се възнамерява създаване на транспортни, ВиК и електро и връзки в избрания терен и благоустрояването му. Трябва да се построи външна ограда и вътрешна, която да разделя зоните, входна буферна зона и контролно-пропусквателен пункт, зонирани площадки за разполагане на инфраструктурни детайли, отвесна планировка.
Предвидени са също създаване на мълниезащитна и заземителна съоръжения и информационни, охранителни системи и видеонаблюдение. Прогнозната стойност на поръчката за Елхово е близо 7 млн. лева с Данък добавена стойност.
Заложените действия прекалено много наподобяват на прекратената през април процедура.

Сходно е описанието и за град Любимец, само че там територията е по-малка – 15 392 кв. метра. Намира се на улица „ Одрин “ №73. За нея и плануванаъа сума е по-ниска – 3 млн. лева с Данък добавена стойност.
Най-вероятно отново става въпрос за създаване на центрове за мигранти, защото дейностите се финансират с европейски средства, от фонд „ Убежище, миграция и интеграция “.
Припомняме, че миналата поръчка за спешни центрове бе оповестена през март месец. Тя касаеше градовете Елхово, Любимец и Малко Търново. Хората по места се разпалиха тогава, подвигнаха се на митинги и не стана ясно дали това е същинската причина месец по-късно поръчката да бъде спряна. 
Официалните претекстове бяха, че са нужни основни промени в изискванията на процедурата, които биха трансформирали кръга на заинтригуваните страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР